Spesialistbehandling
Vi tilbyr spesialistbehandling og tverrfaglig behandling på et høyt nivå til henviste pasienter.

Informasjon
Spesialiteter
Kompetanse
Pedodontist Runa Das og tannpleier Elin Korsmo ved TkMidt holder årlig et 4 timers undervisningsopplegg for helsesykepleierutdanningen ved NTNU. Temaet for undervisningen er «Oral helse hos barn og unge» med fokus på helsesykepleiernes rolle i det tannhelsefremmende arbeidet.
Undervisningen inkluderer hva helsesykepleierne skal se etter og hvordan de praktisk skal utføre en munnundersøkelse på barn i 6 ukers-, 6 måneders-, 1 års- og 2 års alder i henhold til retningslinjene for helsestasjons- og skolehelsetjenesten. I tillegg blir det undervist om normal anatomi, erupsjon, de vanligste munnhulesykdommene, som f.eks. karies, munnstell, tips og triks til undersøkelse av babyer og barn og presentasjon av relevante kasus.
Kurset har som mål at deltakerne skal lære om medisinske risikopasienter og håndtering av dem, hvilke hensyn og for håndsregler man skal ta og når man bør henvise.
"Resorpsjoner - Etiologi, diagnose og klinisk behandling" er et kurs av endodontist og periodontist Nancy Bletsa og endodontist Ole Iden. Kurset vil gå gjennom etiologi, klassifisering og klinisk håndtering av resorpsjoner med bruk av ulike hjelpemidler inklusiv CBCT.
Det vil bli vist kasus som viser ulike behandlingsutfordringer og måter for å løse disse på. Det vil bli forsøkt å gi retningslinjer for hva som anses som spesialistarbeid og hva en allmenntannlege kan håndtere selv.